Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps

 

Hoelahoepen bestaat al heel lang. In het oude Egypte speelden kinderen met grote hoepels gemaakt van gedroogde druivenstokken. De hoelahoepen werden door zowel kinderen als volwassenen veel gebruikt in de 14e eeuw in Engeland. De term hoelahoep ontstond nadat Britse zeelieden aan het begin van de 19e eeuw Hawaï bezochten en een gelijkenis zagen tussen hula-dansen en hoelahoepen. In de jaren ’50 was er in de VS een rage rondom hoelahoepen, die in de jaren ’60 weer op de achtergrond raakte. De afgelopen tien jaar wordt hoelahoepen echter met zwaardere hoepels uitgevoerd en heeft het een sterke terugkeer gemaakt als populaire fitnessoefening.

 

Lees verder

 

Hoelahoepen zijn er in vele maten, kleuren en gewichten. Er zijn kinderhoepels, hoelahoepen voor volwassenen, trainingshoepels, verzwaarde fitnesshoelahoepen, massagehoepels, magnetic hoelahoepen, hoepels om mee te reizen, professionele danshoepels, LED-hoelahoepen, vuurhoepels en nog veel meer. Bij het kiezen van de juiste hoelahoep helpt het om te weten wat uw vereisten zijn. Het gebruiken van de juiste hoepel is het geheim van succesvol hoelahoepen!

 

Lees verder

 

 

Hoelahoepen is leuk en stimulerend, maar het is ook een vorm van lichaamsbeweging. Het duurt niet lang voordat u de vaardigheden volledig beheerst en flexibiliteit ontwikkelt. Wanneer u er echt goed in bent geworden zult u merken dat het de kracht van uw buikstreek helpt verhogen. 

 

Lees verder

 

De nieuwe rage in fitnessland is de fitnesshoelahoep! Hierbij wordt de hoelahoep niet gebruikt als kinderspeelgoed, maar als fitnessattribuut voor volwassenen. Verzwaarde hoelahoeps hebben veel overeenkomsten met de plastic hoelahoeps die zijn ontworpen voor kinderen, maar gewichtshoelahoeps zijn serieuze fitnessapparaten die veel nuttige voordelen bieden aan volwassenen. Indien u overweegt de hoelahoep te gebruiken binnen uw fitness-regime, zijn hier een paar nuttige voordelen voor u.

 

Lees verder

 

De meeste nieuwe gebruikers zijn erg verrast wanneer ze ontdekken dat ze al binnen enkele minuten hun fitnesshoelahoep in beweging kunnen houden. Hoe kan dat? Dat komt doordat het gewicht en de grote diameter de fitnesshoepels veel gemakkelijker maken om te gebruiken dan kleine, lichte hoepels. Bedenkt u maar eens: als een hoepel slechts iets groter dan uw taille zou zijn, hoe snel zou u dan moeten bewegen om de hoepel naar behoren te laten draaien?

 

Lees verder

 

Als u geïnteresseerd bent in het aanvallen van hardnekkig buikvet en het versterken van uw buikspieren, dan wilt u vast een aantal hoelahoepoefeningen uitproberen. Met deze beginnersgids gaat u goed van start! 

 

Lees verder

 

Hoelahoepen is al bekend sinds de oudheid. De laatste tijd is het geleidelijk weer populair geworden; dit keer als een leuke en effectieve workout, waarbij zowel aërobe als krachttrainingsroutines worden gecombineerd. Tijdens een uur hoelahoepen kunt u 400 tot 500 calorieën verbranden; dezelfde hoeveelheid die u verbrandt als u een uur lang op de loopband rent. Voor de meeste mensen is hoelahoepen echter een veel leukere activiteit dan lopen op een loopband! Veel mensen weten niet dat het ook kan helpen bij het oplossen van rugklachten in de onderrug en het gezondhouden van de wervelkolom.

 

Lees verder

 

Soms wordt aan ons gevraagd of het veilig is om verzwaarde hoelahoeps te gebruiken en of er risico’s zijn op beschadiging van de nieren of andere inwendige organen. Veel mensen hebben nog nooit gefitnesst met verzwaarde hoelahoeps en weten daarom niet zeker hoe het werkt.

 

Lees verder

 

Foamrollers zijn zeer eenvoudige producten. Dit zijn ronde rollers bedekt met schuim. Ze werden in de jaren 80 voor het eerst gebruikt bij de Feldenkrais methode. Ze gebruikten deze foamrollers voor revalidatie oefeningen en voor het trainen van het balans. Maar ook voor zelf massage.

Lees verder

 

De suspension trainer is uitgevonden door soldaten uit Amerika, die zelfs tijdens het reizen nog graag willen blijven trainen. Met de Suspension trainer blijf je in een fysiek goede conditie.

Lees verder