Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
4 Tips voor Hoelahoepbeginners
4 Tips voor Hoelahoepbeginners

 

Als u geïnteresseerd bent in het aanvallen van hardnekkig buikvet en het versterken van uw buikspieren, dan wilt u vast een aantal hoelahoepoefeningen uitproberen. Met deze beginnersgids gaat u goed van start! 

 

 

Tip # 1 - Altijd opwarmen

Een warming-up helpt het risico op blessures en pijntjes te verminderen, die u mogelijk kunt oplopen tijdens een oefening. Hier zijn een paar manieren waarop u met een hoelahoep kunt opwarmen.

  • Stap in de hoepel en draai uw heupen van links naar rechts. Herhaal dit gedurende ongeveer een minuut. Zwaai daarna gedurende een minuut uw heupen naar voren en terug. Zodra u dat gedaan hebt, probeer dan grotere cirkels rond de ring te maken met uw heupen en vergeet niet dit in beide richtingen te doen. Herhaal de volledige reeks.
  • Sta in de hoelahoep en houd de hoepel met beide handen aan weerszijden van uw lichaam vast. Zorg ervoor dat u zich op een plat vlak bevindt. Breng de hoepel langzaam boven uw hoofd, vervolgens weer naar beneden tot uw heupen. Begin met draaien in cirkelvormige rondjes en terwijl u dit doet, zorgt het bewegen van uw benen dat uw hartslag begint te verhogen.
  • Een eenvoudige manier om op te warmen is om te dansen in de hoelahoep, zet uw favoriete muziek op en beweeg uw lichaam op de beat.

 

Tip # 2 - Als u eenmaal kunt taillehoepelen, versnel het!

Een echt effectieve manier om buikvet te verbranden is om supersnel te powerhoepelen. Om te powerhoepelen begint u op een normaal ritme. Zodra u er vertrouwen in heeft, probeer dan voorzichtig uw snelheid te verhogen. Wanneer u dat bereikt heeft, verhoogt u opnieuw uw snelheid en blijft u dit doen tot de hoepel een waas om u heen lijkt… Dat is hoe snel het zou moeten gaan! Wees u bewust van uw buikspieren; de kracht zou uit uw kern moeten komen en niet vanuit uw heupen.

 

Tip # 3 - Je voeten zijn niet vastgelijmd aan de vloer!

U kunt nu stilstaand hoepelen en u kunt powerhoepelen. De volgende stap is beginnen met rondlopen terwijl u hoepelt. Het eerste wat ik voorstel, is leren hoe u moet draaien in de hoepel terwijl u bezig bent met hoepelen. Dit is niet moeilijk, vergeet alleen niet om de draaiende beweging door te laten gaan vanuit uw kern, terwijl u zelf draait. Wees niet bang om uw voeten van de grond op te tillen. Ze kunnen wellicht vastgelijmd aan de vloer aanvoelen, maar dat zijn ze niet. Wat maakt het uit als de hoepel een keer valt (bukken om het op te rapen is een geweldige work-out voor uw benen)? Draai daarna dezelfde richting op, zodat u er vertrouwder mee raakt.

Hierna kunt kleine stapjes van links naar rechts uitproberen. Blijf oefenen, het is goed mogelijk dat het de eerste keer niet goed lukt. Dat is met een beetje oefenen binnen de kortste keren opgelost en dan loopt u al hoepelend rond! Wanneer u dat eenmaal onder de knie heeft, probeer dan naar voren en achteren te lopen, elke keer steeds meer stapjes.

 

Tip # 4 – Hoelahoep gedurende 10 minuten per dag

Ja, slechts 10 minuten per dag is genoeg om een duidelijk verschil te merken! Vooral wanneer u de tips uit deze beginnersgids goed opvolgt.

Als u 3 keer 10 minuten per dag kunt bewegen, dan bent u op weg naar een prachtige strandlichaam, waar we allemaal van dromen! U zou 10 minuten kunnen bewegen, wanneer u in de ochtend opstaat, 10 minuten voor het eten en 10 minuten voor het slapen gaan. U kunt ook meteen gedurende 30 minuten bewegen. Welke manier u dan ook kiest, door dit te doen zult u sterk verbeteren in uw cardiovasculaire uithoudingsvermogen, uw spiermassa en het krimpen van uw taille.

 

Blijf positief wanneer u leert hoelahoepen. Het kan namelijk frustrerend zijn in het begin, doordat u moeite kunt hebben met het draaien van uw hoepel. Het zou kunnen dat u de hoepel niet de geschikte maat vindt, of de beweging is niet helemaal goed. U kunt hoe dan ook met een aantal eenvoudige aanpassingen altijd succes hebben!

Terug