Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
Hoe hoelahoepen je kan helpen om af te vallen
Hoe hoelahoepen je kan helpen om af te vallen

 

Hoelahoepen bestaat al heel lang. In het oude Egypte speelden kinderen met grote hoepels gemaakt van gedroogde druivenstokken. De hoelahoepen werden door zowel kinderen als volwassenen veel gebruikt in de 14e eeuw in Engeland. De term hoelahoep ontstond nadat Britse zeelieden aan het begin van de 19e eeuw Hawaï bezochten en een gelijkenis zagen tussen hula-dansen en hoelahoepen. In de jaren ’50 was er in de VS een rage rondom hoelahoepen, die in de jaren ’60 weer op de achtergrond raakte. De afgelopen tien jaar wordt hoelahoepen echter met zwaardere hoepels uitgevoerd en heeft het een sterke terugkeer gemaakt als populaire fitnessoefening.

 

De juiste hoelahoep kiezen 
Het is belangrijk om de juiste hoelahoep te kiezen. Als u de hoelahoep voor u op de grond plaatst, moet deze qua hoogte tussen de taille en de borst komen. Als u een grotere taille heeft, moet de hoop ook groter zijn. Hoe groter de hoep, hoe makkelijker het zal zijn om deze om uw middel te draaien. Hoe kleiner de hoep, hoe meer voordelen u uit de training haalt. Hetzelfde geldt voor het gewicht van de hoelahoep: deze varieert van 0.9 kg tot 3 kg.

 

Hoe doet u het op de juiste manier?
Om de rotatie uit te voeren, zet u een van uw voeten voor de andere. Plaats de hoelahoep tegen uw rug en geef hem een duwtje. Probeer niet de heupen te draaien. In plaats daarvan schommelt u uw lichaam door uw gewicht te verplaatsen van de ene voet naar de andere.

 

Aerobicstraining
Er wordt tegenwoordig gehoelahoept met veel zwaardere hoepels dan voorheen, wat zorgt voor een goede aerobicstraining. U kunt gemakkelijk tot 400 calorieën per uur verbranden (de precieze hoeveelheid is afhankelijk van het gewicht van de hoepel).

 

Gewichttraining
In tegenstelling tot aërobe activiteiten (die goed zijn voor uw cardiovasculaire gezondheid) bieden spieropbouwende trainingen het lichaam ook de mogelijkheid calorieën te verbranden, zelfs na de training. Wat nog belangrijker is: u kunt spieren opbouwen in bijna elk deel van uw lichaam: buikspieren, billen, benen en armen.

 

Gemak
Sommige deskundigen zijn van mening dat u nog meer gewichtsverlies kan bereiken als u hoelahoept met intervallen van 2 tot 5 minuten. Dit maakt hoelahoepen een ideale activiteit om fit te worden terwijl u bijvoorbeeld tv kijkt.

 

Meditatie
Hoelahoepen biedt u een bijzondere mogelijkheid om zich te verbinden met het kind in u. De ritmische bewegingen van de hoepel en het lichaam maken het hoelahoepen bijna tot een meditatieve activiteit, net als yoga. Het leert u ook diep te ademen en uw flexibiliteit te vergroten. Deze voordelen dragen bij aan uw algehele gezondheid, maken u actiever en het helpen u gewicht te verliezen.

 

Plezier
Last but not least, hoelahoepen is heel leuk! Iedereen kan het, omdat het niet veel vaardigheid kost om het uit te voeren. Het kan buiten op het strand worden gedaan, maar ook binnen op de muziek van uw keuze. U kunt quality time besteden met uw familie door samen te hoelahoepen of een buurtwedstrijd te organiseren. Het is makkelijker om een activiteit te blijven doen als het leuk is!

 

Naast het verliezen van gewicht biedt hoelahoepen u nog meer voordelen, zoals het versterken van uw taille en het verstevigen van uw buikspieren. Tevens verhoogt het de flexibiliteit van uw wervelkolom, verbetert het de werking van uw spijsverteringskanaal, versterkt het uw heupen en knieën, verhoogt het de bloedtoevoer naar de hersenen en verbetert het uw coördinatie.
 

Terug