Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
Nooit eerder gehoepeld?
Nooit eerder gehoepeld?

 

De meeste nieuwe gebruikers zijn erg verrast wanneer ze ontdekken dat ze al binnen enkele minuten hun fitnesshoelahoep in beweging kunnen houden. Hoe kan dat? Dat komt doordat het gewicht en de grote diameter de fitnesshoepels veel gemakkelijker maken om te gebruiken dan kleine, lichte hoepels. Bedenkt u maar eens: als een hoepel slechts iets groter dan uw taille zou zijn, hoe snel zou u dan moeten bewegen om de hoepel naar behoren te laten draaien?

 

Het omgekeerde is ook waar; een grote diameter zorgt voor een langzamere, constante beweging en het gewicht van de hoepel vergroot de dynamiek die nodig is om de hoepel in beweging te houden.

 

Aan de slag

  1. Houd de hoelahoep met beide handen vast, waarbij u hem tegen uw onderrug aangedrukt houdt. Plaats uw voeten op heupbreedte van elkaar en stap met één voet naar voren, ongeveer 10 cm. Ga rechtop staan en zak lichtjes door uw knieën zodat uw lichaam stabiel, evenwichtig en ontspannen aanvoelt.
  2. Draai de hoelahoep in dezelfde richting over uw buikspieren als uw voorste voet. Snelheid is belangrijk; geef de hoepel daarom een goede zet. Beweeg uw heupen naar voren en weer terug (niet van zijkant naar zijkant), zodat de hoelahoep in een draaiende beweging blijft. Span uw buikspieren aan en "duw" tegen de stoten van de fitnesshoepel met uw buik.
  3. Stop uw hoelahoep, verander de positie van uw voeten en hoepel in de tegenovergestelde richting. Dat kan aanvankelijk moeilijk lijken, maar voor een evenwichtige training is het erg belangrijk om uw hoepel even lang in beide richtingen te gebruiken. Hoepelen bouwt al snel buikspieren op; Als u niet beide kanten op hoepelt, zou u wellicht merken dat één kant van uw lichaam steviger en slanker geworden is, dan de andere kant!

 

Problemen

  • Een veelvoorkomende fout is de lancering van de hoepel in een gebogen hoek. Sta rechtop en houd de hoepel op niveau, wanneer u in beweging bent.
  • Behoud uw snelheid. Sommige mensen doen het enkele rondjes uitstekend, verminderen dan hun snelheid en zien vervolgens een naar beneden duikelende hoepel.
  • Er zijn bepaalde lichaamstypes die hoepelen moeilijker maken. Als u een appelvormig lichaam hebt (de heupen zijn kleiner dan de taille), kan het u meer tijd kosten om het hoepelen onder de knie te krijgen.
  • Als u zich ontmoedigd begint te voelen, neem dan een pauze en probeer het na een uur of twee opnieuw. Soms is een kleine time-out alles wat nodig is.

 

Let op

Gebruik uw hoepel niet meer dan 3 minuten op de eerste dag. Verhoog dit geleidelijk wanneer uw spieren sterker worden. Overmatig gebruik kan leiden tot pijn en zelfs blauwe plekken. Gebruik geen verzwaarde trainingshoepels tijdens een zwangerschap, of als u een letsel aan de ruggengraat of andere gezondheidsproblemen hebt. Neem contact op met uw arts wanneer u twijfelt. Voor meer informatie over veilig hoelahoepen, klik hier.

Terug