Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
Voordelen van gewichthoelahoeps
Voordelen van gewichthoelahoeps

 

De nieuwe rage in fitnessland is de fitnesshoelahoep! Hierbij wordt de hoelahoep niet gebruikt als kinderspeelgoed, maar als fitnessattribuut voor volwassenen. Verzwaarde hoelahoeps hebben veel overeenkomsten met de plastic hoelahoeps die zijn ontworpen voor kinderen, maar gewichtshoelahoeps zijn serieuze fitnessapparaten die veel nuttige voordelen bieden aan volwassenen. Indien u overweegt de hoelahoep te gebruiken binnen uw fitness-regime, zijn hier een paar nuttige voordelen voor u.

 

Gemakkelijk in gebruik

Als u ooit gebruik heeft gemaakt van een hoelahoep voor kinderen, leek het waarschijnlijk onmogelijk. Gewichtshoelahoeps zijn groter van formaat dan de meeste plastic kinderhoepels. Ze meten ongeveer 91 tot 108 centimeter. Behalve de omvang van gewichtshoelahoeps verschilt het gewicht ook aanzienlijk. Het gemiddelde gewicht van een hoelahoep is 1 tot 3 kg. Als u ervoor kiest om de zwaardere gewichtshoelahoeps te gebruiken, wees dan wel voorzichtig. Het verkeerde gebruik van gewichtshoelahoeps die zwaarder zijn dan 3,5 kilo kan leiden tot letsel.

 

Meer kracht en flexibiliteit in uw kern

Gewichtshoelahoeps vereisen een aanzienlijk gevoel voor timing en ritme. Daarnaast bieden gewichtshoelahoeps weerstand voor uw spieren tijdens het sporten. Bij het gebruik van de gewichtshoelahoep tijdens uw fitness-regime kunt u uw gevoel voor coördinatie verbeteren, terwijl u tegelijkertijd uw spieren in uw kern versterkt. Veel van de spieren in uw kern worden getraind als u aan het hoelahoepen bent. Tijdens het hoelahoepen bent u ook bezig het bereik van de bewegingen die u spieren kunnen maken te vergroten. Daarnaast verhoogt het uw flexibiliteit. Wat vooral belangrijk is, is de flexibiliteit die u kunt creëren in uw ruggenwervel door het gebruik van gewichtshoelahoeps. Dit kan rugklachten voorkomen.

 

Uitstekende Cardio-oefeningen

Hoelahoepen met gewichtshoelahoeps is een uitstekende vorm van cardiotraining. Het gebruiksgemak stel u in staat de hoepel langer omhoog te houden, waardoor uw hartslag hoog genoeg komt om er een aërobe training uit te halen. Onderzoekers geloven dat een oefening met behulp van gewichtshoelahoeps net zo veel training geeft, zo niet meer, dan vergelijkbare intense cardio-oefeningen, zoals de loopband of fietsen.

 

Kan worden gedaan met de kids

Hoelahoepen is leuk! Daarom is dit een activiteit die u kunt doen met het hele gezin. Het is een gezonde levensstijlkeuze, niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen. Hoelahoepen met gewichtshoelahoeps is een leuke manier om de oefeningen te doen die u en uw kinderen anders misschien zouden vervelen.

 

Hoelahoepen is niet alleen voor kinderen. Gewichtshoelahoeps maken het mogelijk voor volwassenen om op een plezierige manier te werken aan hun gezondheid. Een oefening van slechts tien minuten met een gewichtshoelahoep (in plaats van op de bank voor de tv zitten) kan al veel voor u doen. Hoelahoepen kan een startpunt zijn naar een actievere en gezondere levensstijl.

 

Terug