Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
Verschillende soorten hoelahoeps
Verschillende soorten hoelahoeps

 

Hoelahoepen zijn er in vele maten, kleuren en gewichten. Er zijn kinderhoepels, hoelahoepen voor volwassenen, trainingshoepels, verzwaarde fitnesshoelahoepen, massagehoepels, magnetic hoelahoepen, hoepels om mee te reizen, professionele danshoepels, LED-hoelahoepen, vuurhoepels en nog veel meer. Bij het kiezen van de juiste hoelahoep helpt het om te weten wat uw vereisten zijn. Het gebruiken van de juiste hoepel is het geheim van succesvol hoelahoepen!

 

5 aandachtspunten bij het aanschaffen van een hoelahoep

  1. Weet u uw vaardigheidsniveau of hebt u lichamelijke beperkingen die bepaalde maten vereisen? Volg een les of oefen met de gewenste hoepel, voordat u de hoepel aanschaft.
  2. Wilt u in de eerste plaats uw taille trainen door te hoelahoepen als een workout, of wilt u dit combineren met danspasjes voor gewichtsverlies? U kunt dan overwegen om twee hoepels te kopen: een hoelahoep voor het dansen en een grotere verzwaarde hoepel voor het trainen van de taille.
  3. Waar gaat u hoelahoepen? Hoelahoepen vereist veel ruimte in een tuin, een park of binnen.
  4. Wilt u een hoepel die met u mee kan reizen? Hoepels die in aparte onderdelen geleverd worden kunnen gemakkelijker worden meegenomen in vliegtuigen. Alle hoepels van hoelahoepwinkel.nl zijn inklapbaar en daardoor reisvriendelijk.
  5. Wat is uw budget? SOFT ORIGINAL hoepels zijn de best geprijsde verzwaarde hoepels op de markt voor een lage prijs tussen €24 en €30, terwijl de in Zweden geproduceerde gepatenteerde Powerhoops® rond de €60,- zijn.

 

Hoepels voor volwassenen

Hoepels voor volwassenen zijn groter en zwaarder dan hoepels voor kinderen. Ze variëren in dikte en diameter, die samenhangen met het gewicht. Kleine hoepels voor de jeugd of gevorderde volwassenen zijn over het algemeen 91 tot 98 centimeter in diameter. Medium hoepels zijn ongeveer 99 tot 106 centimeter in diameter. Grote hoepels zijn 108+ centimeter. Hoepels voor volwassenen hebben meestal een gewicht van 0,5 tot 1,5 kg.

 

Hoepels om mee te reizen

Hoepels om mee te reizen, ook wel inklapbare hoepels genoemd, zijn degenen die meestal in kleinere kringen draaien of uit losse onderdelen bestaan voor een eenvoudig transport. Ze zijn verkrijgbaar in kleine, middelgrote en grote maten, afhankelijk van het type. Ze zijn meestal iets zwaarder door andere type verbindingstukken en meer aansluitpunten.

 

Verzwaarde fitnesshoelahoeps

Trainingshoepels met een gewicht van 1-3 kg zijn ook beschikbaar. Sommige trainingshoepels zijn al verzwaard en sommigen kunnen met water of zand worden gevuld voor extra gewicht. Hoelahoepen met verzwaarde hoepels zal u helpen uw hele lichaam te ontspannen, de kern te versterken, uw taille te definiëren en vet en calorieën te verbranden.
Er zijn ook hoepels ontworpen om drukpunten te masseren op de rug en de buik. Deze hoepels hebben bobbeltjes aan de binnenkant van de hoepel, die de energie stimuleren wanneer de hoepel ronddraait.

 

Professionele danshoepels

Professionele danshoepels zijn in het algemeen kleiner in diameter dan reguliere hoepels voor volwassenen en hebben een gewicht van ongeveer 500 g. Terwijl gewichtsverliezende bewegingen gemakkelijker te maken zijn met een lichtere hoepel, vereist de kleinere omtrek meer vaardigheden om de hoepel rond je middel te laten draaien.

 

Gloeiende / vuurhoepels

Gloeiende / vuurhoepels, een variant van de danshoepel, maken gebruik van vuur of LED-verlichting. Vuurhoepels hebben stekels die aan de buitenkant van de ring zo'n 15 - 20 cm uitsteken, waardoor het vuur uit de buurt van de danser blijft. Deze hoepels hebben meestal 6 stekels op gelijke afstand verdeeld over de hoepel. Andere hoepels hebben LED-verlichting in de hoepels voor een uniek "glow-in-the-dark"-effect.

 

Kinderhoepels

Kleine, lichte hoepels worden aanbevolen voor kinderen van 5 tot 12 jaar oud. Ze zijn kleiner in omvang en wegen ongeveer 250 g. Hoepels van kinderen zijn meestal tussen de 71 en 91 centimeter in de diameter. Deze hoepels worden bij vele lokale winkels verkocht, zoals bij sportieve warenhuizen, grote winkelketens of speelgoedwinkels.

 

Hoelahoepwinkel.nl hoelahoeps

Bent u geïnteresseerd in de soorten hoelahoepen die wij bieden? Lees meer over de Hoelahoepwinkel hoepels en vind onze selectie aan fitnesshoelahoepsverzwaarde hoepels, massagehoelahoeps en danshoepels hier!

Terug