Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
Wat is een foamroller en heb ik deze echt nodig?
Wat is een foamroller en heb ik deze echt nodig?

 

Foamrollers zijn zeer eenvoudige producten. Dit zijn ronde rollers bedekt met schuim. Ze werden in de jaren 80 voor het eerst gebruikt bij de Feldenkrais methode. Ze gebruikten deze foamrollers voor revalidatie oefeningen en voor het trainen van het balans. Maar ook voor zelf massage.

Masseurs en fysiotherapeuten gingen vervolgens snel aan de slag met de foamrollers, onder andere tijdens de myofasciale release. Dit helpt om de fascia, een weefsel dat bestaat uit collageen en elastische vezels, vrij te laten komen. Dit weefsel zit rond de spieren in een menselijk lichaam. Zelf-massage, met behulp van een foamroller heeft weinig te maken met fitness, maar nu zijn we erachter dat een een foamroller kan helpen om uw sportprestaties te verbeteren!

 

Ten eerste, de foamroller zorgt voor een diepe massage van de spieren en helpt de spieren ontspannen. Het kan nuttig zijn, vooral wanneer het gevoel hebt dat er 'knopen' in de spieren zitten. Rol zacht over de spieren heen, totdat de spanning afneemt. Het belangrijkste is om dit langzaam en zorgvuldig te doen. Deze massage zal de spieren verlichten, de knopen verwijderen, de doorbloeding versnellen, waardoor je sneller hersteld van een zware inspanning. Dit komt doordat uw spieren meer ontspannen zijn en daardoor zullen uw sportieve prestaties verbeteren.

 

Het gebruik van de rol voor spiermassage is zeer eenvoudig: Gebruik de foamroller door het gewicht van je lichaam heen en weer te bewegen over de rol. Rol langzaam en voorzichtig over de spieren en pijnlijke punten van het lichaam. U kunt de foamroller gebruiken voor uw rug, billen, armen kuiten, of waar uw spieren ook maar pijnlijk zijn. Pauzeer tussendoor en probeer zoveel mogelijk te ontspannen. Na 10 seconden moet de ergste pijn al verdwijnen. Wanneer een deel van je lichaam te veel pijn doet, forceer dan zeker niet. Begin dan met het masseren rondom het pijnlijke gebied en beweeg langzaam naar de meest pijnlijke plek. Het doel is om de pijn geleidelijk te verlichten.

 

Tot slot, gebruik de foamroller niet om de nek te masseren, dit is een zeer kwetsbaar gebied en vraagt om de aandacht van een medische professional.

 

Terug