Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
Is hoelahoepen veilig?
Is hoelahoepen veilig?

 

Soms wordt aan ons gevraagd of het veilig is om verzwaarde hoelahoeps te gebruiken en of er risico’s zijn op beschadiging van de nieren of andere inwendige organen. Veel mensen hebben nog nooit gefitnesst met verzwaarde hoelahoeps en weten daarom niet zeker hoe het werkt.

 

De meeste mensen realiseren zich niet dat hun nieren diep in hun buik zitten en door de wervelkolom, de onderste ribbenkast en sterke spieren worden beschermd. Deze locatie beschermt hen tegen dat alles, behalve tegen hevige schokken, zoals bij een stomptrauma van een auto-ongeluk of bij penetrerend letsel veroorzaakt door een schotwond. Uw arts zal bevestigen dat dit type verwondingen nooit veroorzaakt wordt door te hoepelen. Zelfs lichte kneuzingen van de nieren, veroorzaakt door een trauma, zijn gekenmerkt door extreme pijn en bloed in de urine. Er zijn geen dergelijke meldingen van onze klanten geweest of in de medische literatuur. (U kunt meer over nierschade lezen via deze link.)

 

Blauwe plekken

Wie onze gebruiksadviezen opvolgt, ervaart zelden veel ongemak. Echter, beginners die "overdrijven" zijn verzekerd van het opmerken van wat stijfheid, pijn en zelfs blauwe plekken rond de taille.
Het doel van een golvende, massage- of verzwaarde hoepel is om het lichaam uit te dagen en een beschermend schild van de kernspieren te creëren. Het feit dat de pijn zo snel weggaat bewijst de effectiviteit van de hoepel. Toch kunnen blauwe plekken alarmerend en pijnlijk zijn. Ze kunnen een negatieve houding veroorzaken en ze zijn zeker niet nodig voor het verkrijgen van snelle resultaten.

 

Wij van Hoelahoepwinkel.nl verkopen al zes jaar fitnesshoelahoeps verspreid over heel Europa en we zijn zelf erg fanatieke hoelahoepers. We besteden veel aandacht aan de medische literatuur. Voor zover wij weten zijn er nooit meldingen geweest over interne verwondingen of een ziekte geassocieerd met hoepelen, afgezien van blauwe plekken bij nieuwe gebruikers die “overdrijven”. We kennen een aantal fysiotherapeuten die gebruik maken van fitnesshoepels in hun praktijk, omdat deze hoepels de wervelkolom stabiliseren en beschermende kernspieren bouwen (als voorbeeld: Powerhoops zijn in een universitair laboratorium getest en bestudeerd met alleen positieve resultaten als uitkomst). Ons motto is dat we toegewijd zijn aan het fit en gezond houden van mensen. We zijn trots een product te promoten met zo'n goede reputatie wat veiligheid betreft.

 

Dat gezegd hebbende, zijn er enkele omstandigheden die de training waarbij verzwaarde hoepels gebruikt worden bemoeilijken:

 

  • Zwangerschap

Er zijn geen veiligheidsstudies geweest over hoepelen in combinatie met een zwangerschap. Wij raden het niet aan. Medische professionals suggereren dat vrouwen niet mogen hoepelen gedurende ten minste drie maanden na de bevalling en ten minste zes maanden na een keizersnee.

 

  • Bloedstoornissen of bepaalde ziekten

Hoepelen wordt afgeraden voor mensen die bloedstoornissen hebben, bloedverdunnende medicijnen gebruiken, of andere medische aandoeningen die kunnen leiden tot frequente kneuzingen.

 

  • Eerdere verwonding, chirurgie, of schade aan de gewrichten of wervelkolom

De uitkomst van een operatie of letsel is voor elk individu verschillend. Alleen uw arts of fysiotherapeut is gekwalificeerd om u medisch advies geven, dus controleer alles bij hen voordat u begint met een nieuwe training.

 

Hier zijn enkele belangrijke manieren om gewenste resultaten te verzekeren, wanneer u verzwaarde hoepels gebruikt:

  • Niet alle verzwaarde hoepels zijn gelijk! Goedkope, smalle of slecht-gewatteerde hoepels geven hoelahoepen een slechte naam. U wilt uw hoepel vaak gebruiken, dus minimaliseer ongemak door uzelf te trakteren op een hoogwaardig product uit Hoelahoepwinkel.nl, met schokabsorberend hoge-dichtheidschuim en een breed profiel (het binnenste deel van de hoepel die het lichaam raakt) .
  • Zoals bij elke nieuwe oefening: overdrijf de eerste paar dagen niet. We weten dat het moeilijk is om uw hoepel weg te leggen, maar begin met sessies van 2-3 minuten per dag. Hierdoor kan uw lichaam kernspieren opbouwen zonder ongemak te veroorzaken. Als u merkt dat blauwe plekken zich voordoen, wacht dan een paar dagen en begin geleidelijk weer.
  • Vermijd onnodige stress op uw knieën tijdens het hoepelen. Uw basis en statische hoelahoephouding zou met één voet naar voren moeten zijn en een voor-naar-achter beweging. Lunges en squats mogen alleen worden gedaan met de juiste techniek, bij voorkeur onder begeleiding van een professionele sporter. Wanneer u uw knieën buigt, behoud dan het gewicht in uw hielen, terwijl uw knieën in lijn zijn met uw tenen.
  • Houd uw schouders ontspannen, zodat u opbouwende spanning voorkomt in uw bovenlichaam.
  • Hoepel altijd even veel tijd in beide richtingen. Het lijkt op het eerste gezicht misschien onhandig, maar het is noodzakelijk om een evenwichtige training te behouden.

 

BELANGRIJK: Mensen die hoelahoepdansen met lichtgewichthoepels veronderstellen terecht dat wanneer hun complexe manoeuvres met een zware hoepel gekopieerd worden, u fysieke problemen zou kunnen ondervinden. Het is belangrijk te begrijpen dat danshoepels en fitnesshoepels twee zeer verschillende soorten zijn en gebruikt worden op heel veel verschillende manieren. Fitnesshoepels zijn bedoeld om te dienen als een weerstandsinstrumenten voor krachttrainingen en voor het draaien van rondjes rondom de romp. Gebruik nooit een verzwaarde hoepel rond uw nek, arm, been of enkel.

 

Veiligheid begint bij een gezond verstand. Als u zich zorgen maakt over uw gezondheid, of voorafgaand schade aan uw wervelkolom of organen hebt, kunt u niet aan elke vorm van sportieve activiteit deelnemen, zonder dit te bespreken met uw arts of contact met ons op te nemen. Hoelahoepwinkel.nl aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade, die kan worden geassocieerd met het gebruik van onze producten.

Terug