Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!
Alles over de hoelahoeps
Hoelahoepen verbetert de flexibiliteit van de wervelkolom
Hoelahoepen verbetert de flexibiliteit van de wervelkolom

 

Hoelahoepen is al bekend sinds de oudheid. De laatste tijd is het geleidelijk weer populair geworden; dit keer als een leuke en effectieve workout, waarbij zowel aërobe als krachttrainingsroutines worden gecombineerd. Tijdens een uur hoelahoepen kunt u 400 tot 500 calorieën verbranden; dezelfde hoeveelheid die u verbrandt als u een uur lang op de loopband rent. Voor de meeste mensen is hoelahoepen echter een veel leukere activiteit dan lopen op een loopband! Veel mensen weten niet dat het ook kan helpen bij het oplossen van rugklachten in de onderrug en het gezondhouden van de wervelkolom.

 

 

Hoe doet u het op de juiste manier?
Om basis van hoelahoepen uit te voeren, zet u een van uw voeten voor de andere. Zet uw hoepel tegen uw rug en geef hem een duwtje. Probeer niet de heupen te draaien. In plaats daarvan, schommelt u uw lichaam door uw gewicht te verplaatsen van de ene voet naar de andere. Deze techniek is effectiever dan het draaien van de heupen. Geef uzelf de tijd om de beweging onder de knie te krijgen. Vergeet niet: iedereen kan hoelahoepen, ongeacht hun gewicht, gevoel voor evenwicht en de algehele conditie!

 

Beweging
Tijdens het hoelahoepen maakt u ritmische, schommelende bewegingen naar voren en naar achteren, terwijl u uw gewicht verschuift. Dit soort bewegingen zorgt voor spanning van de spieren rond het heiligbeen (het onderste deel van de rug) en brengt het heiligbeen in lijn met de rest van de wervelkolom. Als gevolg hiervan worden de bloedtoevoer naar de wervelkolom en de totale flexibiliteit van de wervelkolom verbeterd.

 

Versterking van u kernspieren
Kernspieren (buik en rug) zijn de spieren die deels verantwoordelijk zijn voor een juiste uitlijning van de wervelkolom. Deze spieren moeten lange tijd achter elkaar kunnen werken, in tegenstelling tot de snellopers die we gebruiken voor korte bewegingen, zoals opstaan. Als kernspieren niet sterk genoeg zijn, kunnen ze moe en stijf worden. Uiteraard zal dat invloed hebben op de flexibiliteit van uw wervelkolom. Aangezien hoelahoepen de kernspierkracht verhoogt, heeft dit invloed op de flexibiliteit van de wervelkolom.

 

Massage
Hoelahoepen biedt een zachte massage van de buik en rug. Deze massage verhoogt de bloedtoevoer naar de spieren, wat helpt bij de zuurstoftoevoer en de verwijdering van afvalstoffen, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de kernspieren. Het kan ook de ruggenwervel opnieuw lichtjes uitlijnen, wat de flexibiliteit van de wervels verbetert en kan helpen bij pijn in de onderrug.

 

Meditatie
Hoelahoepen is een zeer meditatieve ervaring. Het ritme, de schommelende beweging en de rotatie van de hoepel zorgen ervoor dat u zich ontspant en het initieert een diepe ademhaling. Diepe ademhaling geeft uw lichaam nog meer zuurstof, waardoor uw kernspieren en tussenwervelschijven, indien nodig, ervoor zorgen dat de wervelkolom soepel geneest.


Hoelahoepen biedt zeer veel voordelen. Het helpt om gewicht te verliezen, uw kernspieren te versterken, het versterkt uw gewrichten en het verbetert uw balans. Houd hierbij in gedachten dat het belangrijk is de juiste hoepel te kiezen. De hoelahoeps die worden verkocht in de reguliere winkels zijn te licht en klein. De hoop moet tussen uw middel en uw borst komen als deze voor u staat en het gewicht moet tussen de 1 en 3 kg zijn. Hoe zwaarder de hoep, hoe langzamer deze draait, en hoe makkelijker het is om te controleren.

 

Terug