Om onze webshop gebruiksvriendelijker te maken gebruiken wij cookies.
Wilt u meer weten? Lees onze Cookiebeleid
We leveren naar aux # en# en# en# voor slechts €4,99!

Onze merken

Manduka Powerhoop Weight Hoop Sportbay
Aanbevolen producten
Hoe werkt het?
Van maat 44 naar maatje 38!
Succesverhalen

Nadat ik dit jaar 40 werd (auw!) en iemand (hardop) dacht dat ik zwanger was (AUW!) kwam bij mij het besef dat er toch wel erg veel kilo’s bij waren geslopen en dat ik bij lange na niet zo lekker (en strak) in mijn vel zat als vroeger. Natuurlijk heb ik wel eens eerder bedacht dat ik best een beetje af mocht vallen en dat meer beweging zeker geen overbodige luxe zou zijn, maar het kwam er nooit van (tijdgebrek, geen zin, het feit dat ik een hoop vormen van sport niet bepaald leuk vind).

Medisch advies

Antwoord van fysiotherapeut Dr. Jeroen Haartsen

Hoelahoepen is inderdaad een goede oefening voor de opbouw van kracht in het spiercorset en het verbeteren van coördinatie en evenwicht, zeker voor beginners. Het is een oefening die gericht is op alle grote spiergroepen - rug en buik - die belangrijk zijn voor het hebben van een sterke en gezonde spiercorset.
 

Lees verder

Artikelen

Hoe hoelahoepen je kan helpen om af te vallen

 

Hoelahoepen bestaat al heel lang. In het oude Egypte speelden kinderen met grote hoepels gemaakt van gedroogde druivenstokken. De hoelahoepen werden door zowel kinderen als volwassenen veel gebruikt in de 14e eeuw in Engeland. De term hoelahoep ontstond nadat Britse zeelieden aan het begin van de 19e eeuw Hawaï bezochten en een gelijkenis zagen tussen hula-dansen en hoelahoepen. In de jaren ’50 was er in de VS een rage rondom hoelahoepen, die in de jaren ’60 weer op de achtergrond raakte. De afgelopen tien jaar wordt hoelahoepen echter met zwaardere hoepels uitgevoerd en heeft het een sterke terugkeer gemaakt als populaire fitnessoefening.

 

Lees verder
Verschillende soorten hoelahoeps

 

Hoelahoepen zijn er in vele maten, kleuren en gewichten. Er zijn kinderhoepels, hoelahoepen voor volwassenen, trainingshoepels, verzwaarde fitnesshoelahoepen, massagehoepels, magnetic hoelahoepen, hoepels om mee te reizen, professionele danshoepels, LED-hoelahoepen, vuurhoepels en nog veel meer. Bij het kiezen van de juiste hoelahoep helpt het om te weten wat uw vereisten zijn. Het gebruiken van de juiste hoepel is het geheim van succesvol hoelahoepen!

 

Lees verder
Hoe moet u hoelahoepen?

 

 

Hoelahoepen is leuk en stimulerend, maar het is ook een vorm van lichaamsbeweging. Het duurt niet lang voordat u de vaardigheden volledig beheerst en flexibiliteit ontwikkelt. Wanneer u er echt goed in bent geworden zult u merken dat het de kracht van uw buikstreek helpt verhogen. 

 

Lees verder
Voordelen van gewichthoelahoeps

 

De nieuwe rage in fitnessland is de fitnesshoelahoep! Hierbij wordt de hoelahoep niet gebruikt als kinderspeelgoed, maar als fitnessattribuut voor volwassenen. Verzwaarde hoelahoeps hebben veel overeenkomsten met de plastic hoelahoeps die zijn ontworpen voor kinderen, maar gewichtshoelahoeps zijn serieuze fitnessapparaten die veel nuttige voordelen bieden aan volwassenen. Indien u overweegt de hoelahoep te gebruiken binnen uw fitness-regime, zijn hier een paar nuttige voordelen voor u.

 

Lees verder
Wie zijn wij?

Welkom op de Hoelahoepwinkel.nl! Wij zijn een officiële eStore en een toonaangevende kleinhandelaar van fitness- en danshoepels in de Benelux en een informatiecentrum voor de hoelahoep fitnessgemeenschap. Hebt u nog geen hoelahoep? Kies uw hoepel uit ons grootste assortiment van verzwaarde hoepels, fitnesshoelahoepen, danshoepels, reishoepels, Powerhoops tot gezondheidshoepels toe en doe mee aan de wereldwijde hoelahoep rage! Wij bieden betrouwbaar en veilig online winkelen 24 uur per dag, 7 dagen per week door heel Nederland, België en Luxemburg. We zijn zeer toegewijd aan, het aanbieden van koopwaar van alleen top kwaliteit aan onze klanten, super snelle verzending en een vriendelijke klantenservice van wereldklasse!